Kappsegling

Kräftköret 2020

I lördags körde vi Kräftköret och i år var start och mål i hamnen. Troligen den längsta bansträckningen hittils på 8,5 Nm. Banan gick runt gul prick Himmerfjärdsverket, N.Fräckstahäll och gul prick i höjd med Oaxen. Det betydde att det handlade om navigering över grund och, i den sydliga vinden,  möjlighet att köra läns eller slöra runt Axvik. 8 båtar (!!!) ställde upp från klubben och det blev fajt om de flesta placeringarna. Ny klubbmästare blev Toni Tuparainen, grattis Toni !!!

1:a Tony Tuparainen, Dufour 385

2:a Petra Evertsson, Omega 36

3:a Josefin Gustavsson, Express

KK2020

Chokladracet 2016

I helgen avgjordes Chokladracet, en jolle tävling för Optimist, Laser och Triss, i hamnen. Nytt för i år var att det även ingick radiostyrda segelbåtar i tävlingarna. Tyvärr blåste det knappt 1 m/s men det var istället varmt och skönt. 20160918 17053920160918 170545

20160918 170507

Kvälls seglingar

Då är vi igång. Torsdagar kl 18.00, om det inte regnar, kör vi kölbåt.

Banan är: gult märke, syd Himmerfjärdsverket - N Fräckstahäll - gröna pricken. Start sker med omvänd SRS och starttid på varje båt. På det viset ska vi komma samtidigt över mållinjen, om vi seglar lika bra.

Det är ingen tävling och resultatet noteras ingen stans. Syftet handlar mer om att komma ut och segla och bli bättre på det.

Det finns i stort sett alltid plats för gastar.

Bra om man hör av sig till mig så vi vet om vi ska vänta på någon.

Under vecka V27 - V30 är det semester för denna aktiviteten.

//Mikael Jakobsson

Kappsegling 2016

kappsegl13 copyJag har under vintern och våren deltagit i ett ambitiöst projekt med övriga båtklubbar i vårt närområde för att öka antalet deltagare på de olika kappseglingarna i regionen. Som första åtgärd har datum anpassats till övriga kappseglingar, så att krockarna blir så få som möjligt. Det har även tagits fram en gemensam tävlingskalender där alla öppna tävlingar finns med. För att delta i dessa behövs inga förkunskaper eller anmälningar. Bara kom till skepparmötet och kör banan.

Från OBKs sida, med mig som samordnare, finns ambitionen att vi ska ut och segla lite mer i år. Jag drar detaljerna på medlemsmötet men så här långt verkar det i alla fall som vi blir minst tre båtar på Huyndai Cup, sista helgen i augusti. Blir nice med en egen OBK camp på bryggan i Nynäshamn.

// Mikael Jakobson

Kappseglingar 2016

Seapilot 2 Star

Kalle Hultman och Johan Grevald startar idag årets 2Star från Oxelösund. En sjätteplats i Lidingö Runt borgar för att de är i god form.

Du kan följa racet på http://www.seapilot2star.se/ och http://www.tangosailing.nu/

Enligt de senaste väderapporterna med Sydliga vindar finns goda förutsättningarna för båttypen, längd och code segel, att göra en bra första etapp.

Styv

Resultat KM & Kräftköret 2014

Jättefin segling och en dramatisk rundning som nämnts i artikel från M.Jakobsson. Här följer reultatet för det öppna Kräftköret och klubbmsäterskapet för seglare med hammaklubb OBK.

1) Simo Ryhänen och Maja, Trosa, HR342

2) Calle Hultman, Omega 34

3) Robert "Robban" Andersson, Grödinge, Bavaria 33.

4) Flax, Veronica, Tobias & Gun, Express

5) Team Rubecula, Endoff och Jacobsson´s, Scanmar

6) Stefan Svenson, Comfort 30, Södertälje BS

7) Team Draken, Olle & Mia

8) Team Forsell, Seacat

9) Stefan Wikstöm i 101 år gammal Plymdesignad skärgårdskryssare!!!

10) Team Ruda, DNF, Flying/dyving Dutchman

Cupen leds f.n klart av Team Flax.

ÅF Offshore Race 2014

I år är Oaxensbåtklubb representerat av två båtar. Det är Kalle Hultman med sin superacer Aspect 40, STYV, helt byggd i kolfiber och Toni Tupparainen med sin Dufour 385, PAULA, med nya segel för i år. Toni kör i SRS C och Kalle tävlar i SRS A. Då det var några år sedan (2011) som klubben tog hem medaljer i detta anrika race hoppas vi att det är dags i år. Mikael Ruda seglar som navigatör på SBS båten Daiquiri. Ni kan följa båtarna på KSSS hemsida via dessa länkar:

STYV

PAULA

DAIQUIRI

Bra ställe att få reda på allt som verkligen händer i racet

IMG_2511IMG_2513

Kappsegling 2014

Planerna för 2014 går i traditionens tecken.

KM på Björnö i vanlig ordning där gästande båtar är synnerligen välkomna.

UTöver det 3 Cup tävlingar i Skanssundet och förhoppningsvis en delsegling hos Östertälje BK- Radön Open.

Tider finns i kalendern och kommer anslås på grinden.

Just nu snöar det men snart är vi där.

//Ruda

Kakor