Hamnen

segelskola14

Om du är intresserad av att lära dig segla, eller redan är jolleseglare och vill lära dig mer, är du varmt välkommen till OBK Jolleseglare. Vi utgår ifrån individens nivå och det finns inga krav på tidigare erfarenhet annat än att du ska var simkunnig. Du behöver heller inte ha egen jolle. Vi seglar med Optimistjolle, Laser och Triss. Vi tränar seriöst men inte på elitnivå. Vi vill skapa möjlighet för dig som är intresserad och nyfiken på segling men som inte tidigare kommit till skott.

Kontaktuppgifter

 

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Facebook:  https://www.facebook.com/ObkJolleseglare/

 

Tobias Gustafsson - seglarskola / tränare

Tel: 0734279259

Håkan Ros - material ansvarig

Tel: 0706722596 

Kristina Wicknertz - administration

Tel: 070-7477329 

Upptagning

För mer än 10 år sedan startade dåvarande styrelse ett projekt fär att hitta ett upptagningssystem där vi kunde ta upp båtar i egen regi. Nu är vi där !!! Till helgen 9-10 oktober kommer vi ta upp alla båtar på vår nya fina ramp. Det behöver gå långsamt utan stress då detta är nytt för alla inblandade. Därför tar vi upp hälften av båtarna på lördag och andra hälften på söndag. Du hittar upptagningslistan längre ner i denna artikel. I söndags provkördes rampen och så två båtar är redan på land.

 

Vi träffas kl 09:00 och alla är kvar tills alla båtar i gruppen är uppe. Vi hjälper varandra och väntar med att vinterkonservera egna båten tills alla är uppe. 

 

Det kommer finnas lättare förtäring under båda dagarna.

Du ska ha betalat fakturan för upptagningsavgiften innan lyft.

Du ska ha mailat giltligt försäkringsbesked till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan lyft. Det är din egen försäkring som täcker eventuella skador vid lyftet.

 

Egenligen skulle vi haft blåsorketser och kungen på plats för att klippa band innan vi inviger rampen. Tyvärr hade han annat för sig denna helgen så alla vi som inte har jobbat med att bygga ramp får rikta oss till dem som gjort det och säga "Tack så mycket. Bra jobbat".

Kentas båt

Dokument
Download this file (Hamnplan 2021-A.pdf)Hamnplan 2021-A.pdf[ ]252 kB
Download this file (Upptagning hösten 2021.pdf)Upptagning hösten 2021.pdf[ ]60 kB

Bygget av rampen

Arbetena med rampen har påbörjats.

IMG 20210905 163743

x g9leeA 1gDYsOSP8

IMG 20210905 163456

IMG 20210905 163700

Bygget av ramp

Grävare

Nu drar vi igång arbetet med rampen! 

I början av september drar vi igång arbetet med rampen. Ambitionen är att den ska bli färdig inom en månad så att vi kan ha upptagning helgen 9-10 oktober. Vi får dock vara ödmjuka inför att arbetet sker med ideella krafter och att komplikationer kan tillkomma under arbetets gång. Det kan därför bli aktuellt att skjuta fram upptagningen. Mer information kring detta kommer i så fall.  

Först kommer en grävmaskin och därefter en mobilkran som ska lyfta plattorna på plats. För att minimera grumling kommer en slitsskärm placeras i vattnet från Y-bommen vid mastkranen till flytbryggan. Det betyder att mastkranen inte kommer att kunna användas så länge arbetena pågår. Segeljollarna behöver flyttas och tänk på att inte parkera i närheten av arbetsområdet. Plats behövs för schaktmassor och arbetsmaskiner.  

Som ni har sett på Boappa finns möjlighet att utföra arbetsplikt inom ramen för projektet. Hör av er till hamnfogdarna för mer information.  

Sjösättning

På lördag kl 07:00 är det dags att lyfta i våra båtar i sjön igen. Sjösättningslistan finns under dokument på Boappa. Det framgår i listan vilka som måste vara där 07:00 och vilka som kan komma 09:00. Viktigt att vi kommer i tid, har förberett våra båtar med tampar och provstartat motorerna. Innan du går i sjön ska Jon fått se ditt försäkringsbevis. Antingen ta med till sjösättningen eller helst maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Klubben kommer bjuda på lättare förtäring men det är fortfarande Corona restriktioner som gäller. Tänk på att hålla avstånd och inte trängas ! Tillsammans gör vi detta till en trevlig och säker sjösättning.

DSC 3183c1

Vinterhamn

För första gången på många år har vi fått is i hamnen. I helgen utfördes arbeten för att hålla isfritt runt fasta bryggan. Just nu känns sommaren avlägsen.

VH1VH2VH4VH5VH3

Information

Hoppas ni alla har haft en fin jul- nyårs- och trettonhelg!

 

Klubben väntar fortfarande på nödvändiga tillstånd för att kunna börja med rampen. Rampen är ett prioriterat projekt för att få ned krankostnaderna ytterligare. Det är svårt att bedöma hur mycket den kommer att kosta och styrelsen har därför valt att inte köra andra kostnadsdrivande projekt (såsom ny klubbstuga) parallellt.

Pågående pandemi medför att vi inte kommer att kunna hålla årsmötet i februari på vanligt sätt. Istället kommer årsmötet hållas via Teams. Om ni har bytt mailadress uppmanas ni maila den till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så kallelsen till årsmötet blir rätt. Närmare information om årsmötet kommer.

Vinterhamn

// Styrelsen

Upptagningsordning

Här finns dokument att ladda ner digitalt för den som önskar. Listor finns annars i hamnen imorgon.

 

Dokument
Download this file (1601623273865-hamnplan-placering-radier-2020.pdf)Ritning[ ]297 kB
Download this file (1601623273868-lyft-vinter-sorterad-2020.pdf)Upptagningsordning[ ]133 kB

Vattenbrist

Då ännu en snöfri vinter drabbat oss är det numera vattenbrist på Mörkö. Det vatten vi har på båtklubben är samma vatten som försörjer Hörnngsholm och Skansholmens Marina. Då bedömningen är att vattnet inte kommer räcka under säsongen har godsförvaltningen ålagt båtklubben ransonering av vatten.

Inga båtar får tvättas med dricksvatten !!

Vatten används enbart till att fylla färskvattentankar.

droppe

 

// Hamnfogdarna

Säsongen 2021

Jolle-fixardag 16 maj. kl.10 - ca 15

(Material ansvariga: Håkan Ros, David Schultz, Martin Fromell). Iordningställande husvagn, flytbrygga, jollar, övrigt såsom flytvästar/våtdräkter/segel

Tränings seglingar Start maj efter jollefix. (Tobias och Simon)

Söndag kl.11.00 jolle segling med stöd av föräldrar

Onsdag kl. 18.00 seniora seglare

Pris: 600 kr/säsong + medlemsavgift eller 100 kr/gångbetalas via faktura som skickas ut av OBKs kassör i slutet av säsongen.

Intresserade att segla vid resp träningstillfälle skickar meddelande viasms-gruppen “OBK Jolle - Senior Seglare”. För att vara med på tränings seglingarna ska man kunna hantera båten väl genom att kunna segla in och ut själv. Genomgång är vid kl.11 på söndagar samt kl.18 på onsdagar. Direkt efter genomgången är det okej att segla ut. Träningen på vattnet startar ca 30 min efter genomgången. Vill du rigga efter genomgång behöver du kunna klara dig utan hjälp.

 

Seglarläger v.26, 2-4 juli, Fre kl.17-20, Lör och Sön kl.10-18

(Huvudansvariga:Tobias och Simon, Mat/ planering+inköp+tillagning: Fredrik Höök)

Förmöte planeras ett par veckor innan lägret för ledare, mat ansvariga Syfte: Fortsättningsläger för att kunna tränings segla på egen hand. Antal nybörjare, beroende på antal ledare (max 20 deltagare)

Pris: 900kr + medlemsavgift 300kr ungdom


Formulär för att anmäla sig till seglarskolan (först till kvarn, sista anmälan 31 maj)

 

Trissträff i Skanssundet 8 aug. (Simon)

Miniläger x2, (ingår om man gått seglarlägret) sön heldag (Simon/Tobias).

Chokladrace samt grillning söndag 29 aug kl.11 (ansvarig utses under säsongen)

Vinterförvaring och städdag 26 sept kl.11. (ev. tidigare beroende av grävning ramp) (Håkan Ros, David Schultz, Martin Fromell)

Övriga event

Trissträff i Mariefred 23 maj

Triss jollens dag 14 juni

Triss jolle SM 2021. Möjlighet att åka och tävla med klubbens båtar.

Tävlingar utanför OBK, info sätts upp husvagn om aktuellt

 

Prova-på jollesegling vuxna//föräldrar/ finns möjlighet vid intresse.

 

Instruktion nya ledare träningsseglingar

-Kunskap riggning båtar

-Support vid iläggning-upptag båtar

-Följebåt (lägga bana + starter)

-Följebåt / sjösäkerhet

-Seglingsteori/ regler, sjövett/säkerhet

 

Rabatt på utbildning förarintyg för medlem i klubb ansluten till Sv. Seglarförbundet; https://www.svensksegling.se/Utbildning/forseglareochbatagare/forarintyg

 

Länkar:

Oaxens båtklubb: https://www.oaxensbk.se/

Facebook, inlägg/bilder från jolle aktiviteter: ​https://www.facebook.com/ObkJolleseglare

Trissjolle förbundet: http://www.trissjolle.se/

Svenska Seglarförbundet: https://www.svensksegling.se/

OBK Jolle på Facebook

facebook.jpg

Jolle Bilder

land6.jpg

Förbunden

optimist.GIF

triss.gif

laser1.png